Undgå sygdomme med kondom

Når du er seksuelt aktiv, er det en god ide at du beskytter dig selv og bruger prævention. Kondomer er faktisk en af de bedste former præventionsmidler, som giver beskyttelse til begge parter under sex. Kondomer beskytter blandt andet mod kønssygdomme såsom klamydia og HIV.

Kondomer er heldigvis ikke svære at komme i nærheden af. De findes let og bekvemt i diverse webshops på nettet.

Det er ikke nok kun at kvinden gør brug af p-piller eller spiral. Disse præventionsmidler beskytter nemlig ikke mod kønssygdomme. Kondomet beskytter nemlig ikke kun mod uønskede graviditeter, men også mod kønssygdomme såsom klamydia og andre kønssygdomme. Sygdomme så som klamydia kan behandles, men der findes også kønssygdomme såsom HIV, som ikke kan behandles. Der findes behandlinger for HIV, som kan mindske virussen i blodet, men smittede kan aldrig blive 100 % fri for sygdommen. Det er derfor meget vigtigt at bruge kondomer til beskyttelse under sex.

Undgå kønssygdomme med kondom

Kønssygdomme smitter som sagt ved seksuel kontakt. Desto flere sexpartnere du har, eller jo mere seksuelt aktiv du er, desto større risiko har du for at blive smittet med en kønssygdom. Langt de fleste sygdomme kan undgås ved at dyrke sex med et kondom.

Skulle du være så uheldig at blive smittet med en sygdom, så ser fremtiden stadig lys ud. Langt de fleste kønssygdomme kan kureres, når de bliver opdaget og behandlet i et tidligt stadie. Mange af kønssygdommene giver ofte ingen symptomer i starten, så du kan derfor ikke altid vide om du bærer rundt på en sygdom. Det er derfor vigtigt at blive tjekket ved lægen, hvis du har haft ubeskyttet sex, eller ofte skifter sexpartner.

En af de mest hyppige kønssygdomme er klamydia. Den er ikke alene den hyppigste, men også den hurtigst spredende. Mange som er smittet med sygdommen, har enten ingen eller kun ganske få symptomer i starten.

Der ses mere end 30 tusind nye tilfælde af klamydia om året i Danmark. Og det menes at antallet af smittede faktisk er dobbelt så højt. Det er vigtigt at få sygdommen opdaget og behandlet i et tidlig stadie, da den i værste tilfælde, kan give betændelse og gøre én steril.

Skulle uheldet være ude

Kondomer har en sikkerhed på op til 97 procent, hvis det anvendes rigtigt og bruges ved hvert samleje.

Mange mennesker laver den fejl, at de glemmer at tjekke kondomet for skader inden de tager det i brug. Et revnet eller sprunget kondom beskytter ikke mod graviditet eller kønssygdomme. Du kan det til en vane at tjekke kondomerne inden du tager dem i brug.

Husk også at påfører kondomet inden du går i gang med den seksuelle akt. Kondomet beskytter altså ikke mod sygdomme, når du allerede har været i gang, og først tager gummihatten på inden sædafgang.

Har du taget alle forholdsreglerne og påført kondomet korrekt, sker det alligevel en sjælden gang, at kondomet brister. Skulle dette ske, så findes der heldigvis nødprævention i form af fortrydelses-piller. Denne hindrer graviditet, men beskytter ikke imod kønssygdom.