Sådan sikrer du din babys sundhed i de tidlige stadier

For at værne om din babys sundhed kræver det masser af tryghed, omsorg og gode vaner. Faktisk allerede mens baby ligger i din mave fortjener den alle de bedste vilkår. Tænk derfor over hvad du spiser, hvordan du bevæger dig og få den ro og hvile din gravide krop har brug for.

Når baby så er kommet til verden, så handel det om at givet spædbarnet den alle bedste start på livet. Det gør man ved at amme eller give modermælkserstatning, masser af kærlighed og regelmæssighed i form at faste vaner.

Hurtigt vil din babys udvikling begynde at tage fart. De første 3 måneder sover baby måske mest og det er begrænset hvad der foregår af aktivitet i den lille krop. Men herefter begynder kroppen og udviklingen af arbejde i rekordfart. Det stiller krav til dig som forældre, men også til den type redskaber og legetøj I har i hjemmet, her er Danske bObles et glimrende redskab. Motorikken skal nu i gang med at udvikles, det giver vi gode råd til i næste afsnit.

Tumleleg, den tidlige motorik træning

Babyer kaldes også ofte for tumlinger, ganske simpelt fordi deres motorik er så groft udviklet, af de tumler når de skal frem. Derfor er det en vigtig rolle for enhver mor eller far, at støtte sin baby i den motoriske udvikling. Det danske brand bObles er kendt over store dele i verden for deres ergonomiske, gennemførte og veldesignede legetøj til babyer og større børn. Kollektionerne fra bobles er redskaber og møbler formet som eksempelvis dyr eller bogstaver, og har til formål at hjælpe babyer og børn på vej i deres fysiske udvikling. Hele idéen bag virksomheden, er at hjælpe babyer og små børn til sund og veludviklende leg.

Læs mere om bObles her.

 Hvornår bør man begynde at træne sin babys motorik?

Allerede når baby kan holde hovedet selv og altså har fået en mere stabil nakkemuskulatur, bør man gå i gang med motorisk træning og leg. Alt skal foregår i et roligt tempo, i en sjov og afslappende stemning, så man naturligt motiverer baby til leg.

For helt små babyer er det især vigtigt, at træne at de ligger på maven og ikke kun ryggen. Her er ”Kyllingen” fra bObles særlig ideel, i det den kan ligges under armene på baby, så hovedet løftes og ryggen og nakken på den måde bliver styrket og trænet.

bObles laver også små bolde, som du som forældre eksempelvis kan trulle frem og tilbage hen over gulvet i stuen, og på den måde motivere din baby til at fange den eller i hvert fald række ud efter den.

Jo ældre, og ikke mindst stærkere, dit barn bliver, jo mere kan du udvikle de forskellige motorik lege. Kast gerne baby op i vejret og grib ham eller hende forsigtigt, rul baby rundt så balancen bliver styrket og væk babys interesse med flotter farver, sjove lyder eller interessante legetøjsredskaber. På bOble’s hjemmeside kan du finde en video med tumle-inspiration.